I dag vil jeg lige komme ind på hvad Kickstarter.com er og hvad den kan gøre for dig. Kickstarter er et såkaldt crowd funding website.

Dette betyder i sin enkelthed at det er et site hvor man kan finansere sine forretninger gennem sites brugere.

Hvis du har en forretnings ide der bare ikke må gå til spilde pga manglende finanser, er dette stedet hvor du, hvis du er overbevisende nok kan få finansieret en del af eller hele beløbet du mangler.

Det foregår i praksis ved at du på siden opretter en video om dit projekt. Det kunne være et nød herberg for hjemløse, et video projekt eller noget helt andet. Herefter får du en lille miniside hvor du kan fortælle om hvad din ide går ud på, hvor mange penge du skal bruge for at realisere den, og sidst men ikke mindst, hvad brugeren af kickstarter får ud af støtte dit projekt.

Et tænkt eksempel kunne være at du var ved at lave en film om gade børn i Indien. Her står du og mangler 100.000 kr for at producere den og for at distribuere den ud til små biografer landet over.

Nu kan du så vælge om du skal i banken og låne 100.000 kr, eller om du vil forsøge at rejse de penge gennem Kickstarter og de sociale medier.

Du vælger den sidste løsning, og tilbyder dine brugere f.eks. at hvis de donere mere end 100 dollars til dit projekt, kan de få deres navn ind i rulle teksterne efter filmen.

Du kan simpelthen vælge at give brugeren en gulerod i forhold til hvor meget de vil betale for at være med på dit projekt.

Hvis projektet når den omsætning du har sat dig for den skal have før det kan lykkes forpligter du dig så til at lave projektet. Og hvis projektet ikke når sit mål får de brugere der har betalt deres penge tilbage fra Kickstarter.com som under hele forløbet står for håndteringen af de til tider kæmpe strømme af penge der flyder inde på siden.

Konceptet på siden har og vil altid være super godt. Kickstarter har finanseret alt fra musikere til mindre film, sjove og skæve forretninger, og tit bliver disse projekter over finansret da der er kæmpe opbakning om de forskellige projekter.

Har du et projekt der har en kant, er lidt skævt eller innovativt ? Så prøv Kickstarter. Det kunne jo være lige netop din ide bliver det nye store.

Jeg giver denne service 5 ud af 5 stjerner for den helt gennemførte tilgang til finansiering , og siger tak for en fed ide som der i sidste ende kan komme os alle til gode.

Over and out:-)

 

 

Om Redaktøren wilhelmsendk

far til Alex og Noah . mand til ady . Wordpress nørd siden 2008 , iværksætter og logistik specialist. I dag arbejder jeg med automationer, nocode, kurser og hjælper andre iværksættere med at komme i mål med deres forretninger.

Del dine tanker om denne artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}