7 geniale kampagner

I ugens første indlæg, skal vi se nærmere på 7 skarpe kampagner, der med garanti har givet disse 7 firmaer masser af nye kunder.

Fælles for disse kampagner, er at de er utroligt gennemtænkte, samtidig med at de uden tvivl ikke har været særligt dyre at lave.

Når man skal udtænke en ny guerilla marketing kampagne, er målet at lave så meget wow effekt som muligt, for så få penge som muligt, dette har disse kampagner opfyldt 100 %.

 

Den falske paparazzi væg

nikon d700 phoneI et storcenter i syd Korea kørte Nikon i 2009 en kampagne, der skulle få folk til at købe deres nye spejlrefleks kamera d700, ideen var at give de forbipasserende gæster et indtryk af at de blev fotograferede af de mange fotografer. Derfor opsatte de en rød løber og fik lavet en såkaldt billboard med en masse fotografer på.

Selve ideen er god, prisen har ikke været særlig høj og rigtigt mange mennesker har snakket om denne kampagne efterfølgende, og som vi alle ved giver god omtale flere kunder.

Hvad kunne man have gjort bedre ?

Hvis Nikon havde integreret en bevægelses sensor og rigtige kamaraer i kampagnen kunne man have fået nogle rigtigt sjove billeder ud af det, når de forskellige mennesker gik forbi plakaten.

 

Gratis kaffe på McDonalds

mckaffe McDonalds havde gratis kaffe på menuen i 2008 , her have de opsat et stort kaffekrus og en kaffe kande på omkring 100 lygtepæle i lokal området, dette som du nok selv kan se, har uden tvivl trukket nogle kunder ind i butikken.

Kampagnen er simpelt opbygget, og i forhold til hvad McDonalds har fået ud af sådan en kampagne, kan det ikke have været særligt dyrt at lave.Denne kampagne og nogle der ligner, gør at folk snakker længe om virksomheden efterfølgende, derfor er disse guerilla marketing reklamer geniale når der skal mere salg i en enkelt butik, eller som tilfældet her, i kædens butikker som der uden tvivl ligger flere af i lokal området.

Slanger på bussen

zooSelv i lille Danmark findes der geniale guerilla marketing folk, selvom de fleste kampagner selvfølgelig bliver lavet i USA.

Københavns Zoo havde fået flere busser pakket ind i en utroligt vellignende slange, der så vidt jeg husker fra aviser og tv avisen gjorde at flere børn simpelthen ikke turde tage bussen alene. Dog var kampagnen så godt lavet at den ikke kun fik omtale i lille Danmark men også i flere andre lande.

Haj på afveje ?

sharkweek Haj bid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

National Geographic og Discoverys sharkweek skulle selvfølgelig fejeres med at betrække et par busser med Haj tænder, desuden fandt man flere steder på strande både i USA men også i Australien surf boards der simpelthen så ud til at være blevet bidt midt over.

Cingular dropped calls

 

Cingular dropped callsDette er klart en af de bedste guerilla marketing stunts vi har set her på Wilhelmsen.tv, det er sådan en kampagne man ligefrem er træt af at man ikke har set live.

Kampagnen er sjov fordi man aldrig har set noget der bare minder om dette før, selve kampagnen gør det den skal, den viser at du som cingular kunde ikke skal finde dig i mobil forbindelser der går ned, det skal bare virke, og det gør denne reklame helt 100 % sikkert.

 

 

 

 

Mini Cooper i julegave?

mini cooper
Mini cooper indpakning

 

En simpel papkasse kan også udgøre det for en guerilla kampagne, i denne noget specielle kampagne var budskabet at alle skulle have råd til at give en Mini Cooper i julegave, og at de kunne leveres lige til døren i en papkasse. Mere simpelt bliver det vist ikke.

 

 

 

Skal man græde over spildt maling ?

 

Billede fra en forsikrings kampagne wilhelmsen.tv
Billede fra en forsikrings kampagne

I denne noget specielle kampagne er det et forsikringsselskab der har spildt lidt maling. Denne type kampagne der virkelig giver den wow effekt mange af os markedsførings folk drømmer om, går rent hjem både når vi snakker originalitet og  ikke mindst har de formået at lave en unik kampagne der ikke er mange der kan efterligne.

 

 

 

 

 

I de næste par uger vil vi komme med endnu flere, og endnu bedre eksempler på fede kampagner, der både er sjove, tankevækkende og måske lidt uhyggelige.

Har du selv nogle eksempler vi skal gennemgå, må du meget gerne ligge en kommentar her under

Hav en dejlig dag

Christian

 

 

 

 

 

 


About the Author wilhelmsendk

iværksætter og wordpress nørd

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. fed artikel, tak for det, glæder mig til at følge med i de her indlæg, kan du ikke lave nogle flere videoer, jeg savner blandt andet en om downtown og sweetdeal?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

Book [Your Subject] Class!

Your first class is 100% free. Click the button below to get started!