6 tips til Seo for begyndere

6 tips til Seo for begyndere på wilhelmsen.tv

6 tips til Seo for begyndere

I dagens indlæg kommer jeg ind på 6 tips til Seo for begyndere til dig der lige er startet med seo , og ønsker at blive bedre til selv at få din hjemmeside til at ranke højere på google.

Jeg har i mange år arbejdet med seo , både privat og som underleverandør til flere andre virksomheder og føler at jeg er klar til at lære fra mig  . Jeg har hovedsageligt arbejdet med wordpress og woocommerce sider og kan hjælpe dig hvis du ønsker hjælp til at komme på side 1 på google .

Hvad er seo ?

Lad os starte med lidt baggrund , hvad er seo i grunden og hvorfor skal jeg forholde mig til det ?

SEO står for “Søgemaskineoptimering” og er efter min mening den vigtigste disciplin inden for digital markedsføring, der fokuserer på at forbedre synligheden og placeringen af en hjemmeside i de organiske (ikke-betalte) søgeresultater på søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo.

Formålet med SEO er at tiltrække mere relevant trafik til din forretning  ved at optimere forskellige aspekter af hjemmesiden og dens indhold, så den bliver mere tiltalende for søgemaskinernes algoritmer.

Seo deles som udgangspunkt op i 2

 • On-page SEO: Dette omfatter alle de tiltag, man kan foretage direkte på hjemmesiden for at forbedre dens placering i søgeresultaterne. Det inkluderer optimering af indholdet på siden, så det indeholder relevante nøgleord, forbedring af meta-titler og meta-beskrivelser,optimering af billeder og alt tekster sikring af god brugervenlighed, hastighedsoptimering og mobil venlighed, samt at sikre, at hjemmesidens struktur er let for søgemaskinernes crawlers at navigere.
 • Off-page SEO: Dette refererer til alle de aktiviteter, der finder sted uden for hjemmesiden, men som påvirker dens placering i søgeresultaterne. Det mest velkendte element af off-page SEO er opbygning af backlinks, hvilket indebærer at få andre relevante og autoritative hjemmesider til at linke til din hjemmeside. Andre off-page SEO-aktiviteter inkluderer social media marketing og influencer-markedsføring.

Her var en kort gennemgang af seo og hvorfor du skal bruge tid på det.

Skal vi ikke komme i gang med listen over de 5 vigtigste ting du skal gøre med din seo som nybegynder.

1. Forstå Din Målgruppe

Inden du dykker ned i mere tekniske aspekter af SEO, er det vigtigt at forstå din målgruppe. Hvem er de? Hvad søger de efter? Ved at forstå din målgruppes søgeadfærd kan du bedre målrette dit indhold og dine søgeord til dem. jeg har skrevet et indlæg om netop dette der klæder dig på til at finde din helt egen målgruppe .

2. Nøgleords optimering

Nøgleord eller keywords på engelsk er fundamentet i SEO. De er de ord eller sætninger, som brugere indtaster i søgemaskinerne, når de søger efter information. Brug værktøjer som Google Keyword Planner til at finde relevante nøgleord for din niche. Når du har identificeret dine nøgleord, skal du sørge for at inkludere dem på strategiske steder på din hjemmeside, såsom i titler, meta-beskrivelser og i selve indholdet.

Jeg bruger næsten udelukkende såkaldte long tail keywords i min strategi  , herunder kan du se forskellen på disse 2 begreber og hvorfor et longtail keyword er væsentlig bedre at ranke med .

Forskellen på alm keywords og long tail keywords

Alm Keywords

 • Vinduespudser
 • Skobutik
 • Tømrer
 • Renovering af badeværelse

Longtail Keywords

 • Vinduespudser lystrup
 • Skobutik Holstebro
 • Tømrer i Albertslund
 • Renovering af badeværelse i Frederikssund

Som du kan se her i det par få eksempler jeg har sat op, er det vigtigt at være meget specifik i sine søgeord, hvis man bare søger tømrer får du resultater fra hele paletten, men hvis du gør det specifikt og søger tømrer i Albertslund får du meget bedre resultater.

Tænk disse lange keywords ind i din strategi , og bruger værktøjer som screaming frog eller answer the public til at finde de korrekte ord der søges efter.

3. Lav Kvalitetsindhold

Indhold i 2024 er det vigtigste i din strategi om at blive bedst i test som man siger, det er ekstremt vigtigt at have godt og gennemarbejdet indhold på sin hjemmeside i dag, i dag behøver du ikke have en blog, men dine tekster skal være til at forstå og fortælle brugeren hvad du præcis laver .

Har du større ambitioner end din hjemmeside og har du noget på hjertet ? Så overvej som et ekstra ben på din strategi og begynde at lave short eller longform videoer  om dit emne . Er du verdensmester i akvariefisk ? så får du med en kontinuerlig strategi på f.eks. youtube flere kunder i din biks . Så hjemmesiden er ikke alt i dag, det er en 2,3 eller 5 delt strategi .

Indhold kan i dag laves på flere platforme

 • Din hjemmeside . Her kan du typisk lave længere indlæg om dine emner.
 • Youtube. Her kan du lave længere videoer om dine emner
 • Er du til kort og kontant ? så er tiktok stedet hvor du fanger de unge
 • Har du et meget visuelt brand ? er du bager f.eks. . så er pinterest stedet hvor det foregår .

Lær mere om at lave indhold

Se min masterclass her

4. Optimer Din Hjemmesides Tekniske SEO

Teknisk SEO omfatter en række faktorer, der påvirker din hjemmesides evne til at blive indekseret korrekt af søgemaskiner. Disse faktorer inkluderer hurtig indlæsningstid, mobilvenlighed og en sikker krypteret forbindelse (HTTPS). Desuden er det vigtigt at have en logisk hjemmesidestruktur, så søgemaskinernes crawlers let kan navigere og indeksere dine sider.

5. Byg Backlinks

Backlinks, eller indgående links fra andre hjemmesider, spiller en afgørende rolle i SEO. De fungerer som en “stemme” for din hjemmesides troværdighed og relevans. Fokusér på at få kvalitets backlinks fra velansete sider indenfor din branche. Dette kan opnås gennem gæste indlæg, deling af indhold på sociale medier, eller ved at skabe indhold, som naturligt opnår links på grund af dets kvalitet og relevans. Du kan læse min guide til backlinks her.

6. Social Media og Lokal SEO

Vær aktiv på sociale medier for at øge din online synlighed og fremme dit indhold.

Desuden er lokal SEO blevet mere vigtig end nogensinde, især for virksomheder, der opererer lokalt. Sørg for at optimere din hjemmeside og indhold for lokal søgning ved at inkludere lokal specifikke nøgleord og oprette en profil på Google My Business.

SEO er en kontinuerlig proces, der kræver tålmodighed og vedholdenhed.

Ved at følge disse grundlæggende principper og holde dig opdateret med de seneste trends og opdateringer, kan du forbedre din hjemmesides synlighed og tiltrække mere relevant trafik.

Husk, at succes i SEO ikke sker natten over, men ved konstant at tilpasse og forbedre din strategi, kan du opnå virkelig gode resultater

Ønsker du hjælp til din seo ?

Tag fat i mig hvis du har brug for hjælp til din seo, det kan både være at få lavet en seo strategi du selv kan udføre, eller at jeg skal hjælpe dig med at udføre den .

Tag en snak med din seo ekspert allerede i dag, Skyd os en mail og lad os sammen lave en seo strategi til dig .

wilhelmsendk

far til Alex og Noah . mand til ady . Wordpress nørd siden 2008 , iværksætter og logistik specialist. I dag arbejder jeg med automationer, nocode, kurser og hjælper andre iværksættere med at komme i mål med deres forretninger.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   Mere info om din ekspert!

   Om Christian

   Christian har siden 1999 arbejdet med hjemmesider, systemer og udvikling af nye koncepter, og siden 2005 været med på Wordpress.

   Christian har udviklet alt for danmarks første gratis webhost , der i 2003 var en af de største sider i Danmark og har desuden arbejdet meget med communities , både inden for dating universet og også via diverse social fora.

   I de senere år har christian arbejdet målrettet med optimering af Wordpress sider, no code systemer og integrationer på tværs af diverse services, og er i dag ekspert i Wordpress, Woocommerce og Zapier

    

   Om Christian Wilhelmsen
   wilhelmsen.tv logo1
   Høvej 62,8200,Aarhus N
   Phone: +45 60 59 17 17
   Email: info@wilhelmsen.tv
   Nyhedsbrev
   Følg Wilhelmsen.tv

   50 GRATIS TIPS TIL HVAD DU KAN MED ZAPIER

   Hent din Zapier Guide og bliv inspireret med 50 ting du kan bygge allerede i dag

   Zapier leads wilhelmsen.tv