Billedbank

en billedbank er vigtigt for din forretning , læs hvorfor her. wilhelmsen.tv

Har du styr på din billedbank ?

I dagens tip kommer jeg ind på hvad en billedbank er for en størrelse og hvad du skal bruge den til i din forretning.

En billedbank er en online database over billeder du igennem tiden har taget i dit firma, dette kan være billeder af kundeprojekter, billeder af sjove oplevelser i har været ude for, eller simpelthen bare billeder du synes passer ind i dit brand.

En Billedbank er en super god måde at samle content på, og hvis hele firmaet hjælper med at indsamle billeder får i lige pludselig en masse gode billeder som i kan bruge i jeres social media strategi eller direkte på jeres hjemmeside.

Hvorfor skal jeg bruge en billedbank ?  

Jeg fik i sin tiden ideen til at lave en billedbank på et google drive, da vores transport forretning på en måned godt kunne samle 100 vis af billeder sammen fra kunde opgaver, der bare gik tabt i den digitale afgrund , og jeg kunne fornemme at vores kontor personale ikke havde de bedste billede eller forudsætninger for at finde dem frem da de ligger begravet i vores leverings system.

Derfor lavede jeg en automation der sendte billeder fra specifikke områder ind i mapper , f.eks. ture fra aarhus fik billeder taget i aarhus og billeder fra københavn kom i københavn mappen . 

Derefter gik vi målrettet i gang med at bruge billeder i vores markedsføring , og kunne da det gik bedst samle 100 billeder sammen om ugen, som senere hen kunne genbruges til f.eks. reels på facebook og instagram, opslag på sociale medier eller til brug på hjemmesiden . 

Når der går sport i at tage gode billeder

Til sidst gik der sport i at tage de bedste billeder i marken , vores medarbejdere gik helhjertet ind i at få de bedste skud de kunne, og vi uddelte hver måned gavekort ud til den medarbejder der havde taget de bedste billeder , på meget få uger gik vi fra at have decideret ringe billeder til at få billeder som kunne bruges uden redigering i vores markedsføring . og det kostede et par biografbilletter eller en tur på flammen . Så en win win for os 🙂

Hvordan kommer du igang ?

Det er ligegyldigt om du er solo selvstændig, har en eller 100 medarbejdere , hvis du har noget på hjertet, og har folk ude i marken dag til dag, så er en billedbank lige noget for dig 🙂 

 • Opret en google drive konto specifik til formålet
 • Få dine medarbejdere engageret i konceptet 
 • Lav konkurrencer som dine folk vil elske at deltage i
 • Giv din social media medarbejder adgang
 • Kom i gang med at lave content der virker. 

brug din billedbank til social content

Brug billederne

Har du en håndværker forretning, så er det vigtigste ud over at være dygtig til sit fag selvfølgelig at vise ens fremtidige kunder hvad de kan få hvis de bruger din forretning .

I ovenstående eksempel har jeg taget 2 billeder fra en køkken renovation, begge billeder er taget af martin der var ude ved kunden og disse før og efter billeder er fantastiske at have når man skal sælge sine ydelser til nye kunder.

Husk det tekniske

Når du nu er gået i gang med at lave en billedbank så kan du ligeså godt sætte dig ind i den tekniske del også , så du får endnu mere for dine penge .  

Husk at :
 • Lave sigende navne til dine billeder
 • Husk alt tekster på samtlige billeder du lægger op 
 • Husk at geotagge dine billeder hvis du vil rangere lokalt med dine ydelser 

Jeg håber dette indlæg har givet dig inspiration til selv at komme i gang med at lave bedre content, har du lyst kan du tage et kig på min content masterclass du kan tage online der giver dig alle tips og forudsætninger til at lave content i 2024. 

wilhelmsendk

far til Alex og Noah . mand til ady . Wordpress nørd siden 2008 , iværksætter og logistik specialist. I dag arbejder jeg med automationer, nocode, kurser og hjælper andre iværksættere med at komme i mål med deres forretninger.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Avatar af Jens

  Super genial artikel . Vi er allerede gået i gang med vores egen billed bank:-)

 1. Avatar af Jens

  Super genial artikel . Vi er allerede gået i gang med vores egen billed bank:-)

Mere info om din ekspert!

Om Christian

Christian har siden 1999 arbejdet med hjemmesider, systemer og udvikling af nye koncepter, og siden 2005 været med på Wordpress.

Christian har udviklet alt for danmarks første gratis webhost , der i 2003 var en af de største sider i Danmark og har desuden arbejdet meget med communities , både inden for dating universet og også via diverse social fora.

I de senere år har christian arbejdet målrettet med optimering af Wordpress sider, no code systemer og integrationer på tværs af diverse services, og er i dag ekspert i Wordpress, Woocommerce og Zapier

 

Om Christian Wilhelmsen
wilhelmsen.tv logo1
Høvej 62,8200,Aarhus N
Phone: +45 60 59 17 17
Email: info@wilhelmsen.tv
betalings ikoner wilhelmsen.tv
Nyhedsbrev
Følg Wilhelmsen.tv

50 Tips til Zapier

TIlmeld dig for at modtage 50 tips til hvad du kan bruge zapier til !

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.