Giv en gave ved salg, det betaler sig

I Tirsdags oplevede jeg noget jeg ellers ikke så tit ser her I Århus. Jeg skulle afhente nogle reservedele til en bil, og kommer så ind i butikken for at finde mine ting. Disse ting er pænt opstillet på en reol når man kommer ind i butikken så man ikke skal stå og vente på at få dem udleveret.

På hylden lå der lidt reservedele, en faktura og 3 poser haribo slik, som dette firma åbenbart sender med når man bestiller hos dem.

Efter en lang dag siger man ( eller jeg ) aldrig nej til en lille sød ting. Derfor var dette også en rar overraskelse.

Her fik jeg en gave ved et køb

Wilhelmsen.tv

Jeg syntes andre virksomheder skal prøve at tænke i de samme baner. Kan du som virksomheds ejer gøre mere end bare at sælge dit gode produkt? Kunne man forestille sig at ved at vedlægge en lille gave hver gang eller hver 3 gang f.eks., ville kunne give dig flere og tilfredse kunder?

Det mener jeg helt klart. Du kan holde på dine nuværende kunder ved at overraske dem, giv dem en oplevelse de ikke normalt vil få hos dig, og forsøge at tænke ud af boksen efter dit salg. I disse finanskrise tider er der jo desværre ikke meget der skiller får fra bukke. De fleste virksomheder forsøger at fange kunder med lave priser, men hvor bliver servicen af?

I et tænkt eksempel kunne vi tage 2 små sko butikker på hvilke som helst strøg i Danmark. Disse 2 butikkers sortiment ligger meget tæt op af hinanden, det kan måske ligefrem være at de 2 virksomheder holder øje med hinandens priser så 2 par røde sko har helt den samme pris.

I butik 1 har ejeren i mange år bare brugt a skilte til at sælge sine sko, og om sommeren har hun masser af sko ude foran butikken.

I butik 2 vil de gerne prøve noget nyt, så de har lavet et setup hvor man som kunde får et gratis par nylon strømper der passer til de nye sko når man køber dem her. Denne lille gave gør at butik 2 adskiller sig fra butik 1, ikke på kvalitet og pris da vi allerede har de samme priser, men på noget helt andet. Kan du gætte hvad det er ? Service ! Kunden får her noget de ikke forventede, og vil fremover foretrække butik nummer 2, da de fik den gode oplevelse den dag de købte de røde sko. Så året efter når de skal købe nye blå sko, hvor tror du så de går hen?

Hvilke butik ville du vælge ?

Som du kan se i mit lille eksempel har vi til en pris af måske 5-10 ,- i indkøb fanget en tidligere kunde, eller en ny, givet dem en oplevelse de helt sikkert deler med deres venner, og som giver dig dit næste salg.

Så konklusionen her fra er helt sikkert at du skal prøve det, nærmest i alle brancher kan du med meget få midler sælge mere til de kunder der allerede kommer i din butik. Leg med tanken og sæt i gang.

Fortæl gerne hvordan det gik her på siden når du har testet det.

Christian

 

 

wilhelmsendk

far til Alex og Noah . mand til ady . Wordpress nørd siden 2008 , iværksætter og logistik specialist. I dag arbejder jeg med automationer, nocode, kurser og hjælper andre iværksættere med at komme i mål med deres forretninger.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   Mere info om din ekspert!

   Om Christian

   Christian har siden 1999 arbejdet med hjemmesider, systemer og udvikling af nye koncepter, og siden 2005 været med på Wordpress.

   Christian har udviklet alt for danmarks første gratis webhost , der i 2003 var en af de største sider i Danmark og har desuden arbejdet meget med communities , både inden for dating universet og også via diverse social fora.

   I de senere år har christian arbejdet målrettet med optimering af Wordpress sider, no code systemer og integrationer på tværs af diverse services, og er i dag ekspert i Wordpress, Woocommerce og Zapier

    

   Om Christian Wilhelmsen
   wilhelmsen.tv logo1
   Høvej 62,8200,Aarhus N
   Phone: +45 60 59 17 17
   Email: info@wilhelmsen.tv
   betalings ikoner wilhelmsen.tv
   Nyhedsbrev
   Følg Wilhelmsen.tv

   50 Tips til Zapier

   TIlmeld dig for at modtage 50 tips til hvad du kan bruge zapier til !

   Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.