Er Facebook overvurderet?

Facebook er fantastisk. Facebook er et fænomen. Facebook er den største internetsucces i meget lang tid ,måske nogensinde. Men er Facebook overvurderet?

Facebook har, siden at tjenesten blev børsnoteret, vokset eksplosivt. Det har Facebooks værdi af samme grund. Det er selvfølgelig svært at prissætte en tjeneste som Facebook, selvom diverse eksperter har prøvet på mange forskellige måder. Da Microsoft i 2007 købte 1.6 % af Facebook for $ 240 millioner, sjussede mange sig frem til, at Facebook var $ 15 billioner værd. Man kan naturligvis ikke prissætte en tjeneste på denne måde, men det viser noget, om hvor meget Facebook allerede var værd i 2007. Dengang havde tjenesten 50 millioner brugere. I dag har Facebook over 700 millioner brugere, der uploader 3 milliarder billeder om måneden og skaber 100 millioner statusopdateringer – dagligt!

Derfor er der mange, der gerne vil investere i Facebook og andre sociale medier som Twitter og Memolane. Myspace var indtil for nyligt også at finde blandt de helt store spillere, men tjenesten er blevet overhalet indenom af Facebook for lang tid siden og bløder i dag værdi og medarbejdere.

Umiddelbart stiger Facebook bare i værdi. Men det er ikke alle, der ukritisk falmer i svime over Facebook: En af verdens største investorer nogensinde maner til besindighed. Warren Buffet ham selv mener, at sociale medier – Facebook især – er blevet prissat over evne. Warren Buffet ser de sociale medier som vor tids boble i stil med IT boblen, der brast omkring år 2000. Når man laver denne sammenligning, kommer man selvfølgelig til konklusionen, at Facebook og andre sociale medier vil toppe før eller siden. Derefter vil det gå ned. Og det vil gå hurtigt ned.

Af den grund investerer Warren Buffet ikke i sociale medier som netop Facebook, og han advarer andre imod at gøre det samme. Goldman Sachs, en af verdens største investeringsgrupper, har værdisat Facebook til omkring $ 50 billioner i år 2011 – men Warren Buffet mener, at denne udvikling meget snart vil vende.

Har Facebook toppet? Eller har vi slet ikke set det bedste, den massive sociale tjeneste har at byde? Det må fremtiden vise.

Hvad syntes du?

wilhelmsendk

far til Alex og Noah . mand til ady . Wordpress nørd siden 2008 , iværksætter og logistik specialist. I dag arbejder jeg med automationer, nocode, kurser og hjælper andre iværksættere med at komme i mål med deres forretninger.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   Mere info om din ekspert!

   Om Christian

   Christian har siden 1999 arbejdet med hjemmesider, systemer og udvikling af nye koncepter, og siden 2005 været med på Wordpress.

   Christian har udviklet alt for danmarks første gratis webhost , der i 2003 var en af de største sider i Danmark og har desuden arbejdet meget med communities , både inden for dating universet og også via diverse social fora.

   I de senere år har christian arbejdet målrettet med optimering af Wordpress sider, no code systemer og integrationer på tværs af diverse services, og er i dag ekspert i Wordpress, Woocommerce og Zapier

    

   Om Christian Wilhelmsen
   wilhelmsen.tv logo1
   Høvej 62,8200,Aarhus N
   Phone: +45 60 59 17 17
   Email: info@wilhelmsen.tv
   betalings ikoner wilhelmsen.tv
   Nyhedsbrev
   Følg Wilhelmsen.tv

   50 Tips til Zapier

   TIlmeld dig for at modtage 50 tips til hvad du kan bruge zapier til !

   Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.