De sidste par år er det nærmest væltet ud med lokations tjenester, hvor disse tilbyder deres kunder gode tilbud og mulighed for at se hvor ens venner befinder sig. I dag vil jeg kort fortælle om tjenesten foursquare.com. og fortælle lidt om hvad du kan bruge denne smarte tjeneste til i din forretning.

Om Foursquare

Tjenesten tilbyder deres kunder muligheden for at tjekke ind på forskellige steder rundt omkring i byen, dette kunne f.eks. være en cafe, et diskotek eller en restaurant.  Kunden eller brugeren kan så alt efter hvor mange gange de tjekker ind på f.eks. en cafe, få status som borgmester. Dette udløses ved at tjekke ind typisk mere end 15 gange det samme sted. Ud over status som “stamkunde” kan cafeen nu tilbyde borgmesteren eller f.eks. dem der kommer mest i forretningen rabat på f.eks en middag, en øl eller noget helt andet.  Dette giver brugeren lyst til at tjekke ind på deres ynglings steder, så de kan få udløst rabatten. En anden smart ting ved foursquare er de spontan møder man kommer til at opleve når man bevæger sig rundt i byen. Forestil dig at du sidder på en cafe ved gammel torv i København og at du tjekker ind på pågældende sted. Nu kan dine venner se hvor du sidst har været, og hvis de er i nærheden kan det jo ende med en lille forsamling eller en middag.

Fredag aften kan man jo passende tjekke ind på sit ynglings værtshus eller diskotek og få rabat og møde venner og bekendte.

Foursquare er ikke så stort endnu, de har omkring 3 -4 millioner brugere nu, og der kommer flere og flere til hver dag, specielt her i lille Danmark.

Hvad kan du bruge foursquare til i din forretning?

Hvis du er i gang med opbygge din social medie strategi skal foursquare helt sikkert være med i denne. Da der kommer flere og flere brugere til denne service, og da det er forholdsvist ukendt i Danmark kan du jo passende blive first mover med denne smarte service. Via foursquare kan du oprette din virksomhed, dette gøres ved at gå ind i deres Business afdeling og oprette din virksomhed. Når du har gjort dette, og er blevet godkendt kan du oprette tilbud til dine gæster, eller naboens gæster måske? Det smarte ved foursquare er at når man søger på et navn på foursquare kan man tilknytte såkaldte specials til sin butik, og disse vises inden for 100 meter ca. Det vil sige at hvis naboen ikke er med på dillen kan du udnytte dette til din egen fordel.

På hjemmesiden kan man desuden få nogle smarte klistermærker til at sætte op

på sin butik, ellers kunne man jo markedsføre sine tilbud på de flyers man allerede deler ud til sin kunder. Der kan man så opfordre kunden til at tjekke ind når de ankommer og dermed få fordel af dine tilbud.

Hvordan bruger jeg foursquare?

Foursquare fungere på de fleste nye mobiler med gps. Her snakker vi smartphones og mobiler der ikke er ældre end 2008 ca. Programmet hentes til din mobil, og derefter opretter du dig direkte på mobilen, og nu kan du tjekke ind, tilføje venner og opdatere din status på foursquare. Så det er bare at komme i gang og prøve det, det er gratis.

Eksempler på tilbud igennem foursquare

 • TOBIs Café (Copenhagen, Denmark)
  10 kr. discount on your first coffee,on your first check-in!.
 • Gun-Britt (COPENHAGEN, DENMARK)
  GET 5% DISCOUNT ON WWW.GBPRODUCTSSTORE.DK USE DISOUNT CODE FBFAN01
 • Cafe Alma (Copenhagen, Denmark)
  Der er gratis kaffe på kanden til borgmesteren 🙂
 • Jazz Mads’s place (Copenhagen, Denmark)
  Free drinks for the mayor everytime you show up.
 • Telenor © St. Kongensgade (København K, Danmark)
  Prøv WiMP i 30 dage! Med Telenors musiktjeneste WiMP får du 6 millioner hits på din computer og mobil. Send FOUR til 1919 og se hvordan du kommer i gang eller besøg Telenor butikken.
 • Københavns Hovedbanegård (Copenhagen V, Denmark)
  Er du Mayor på denne station 23. december kl. 12.00 vinder du en togrejse for to personer t/r til Hamburg på 1. klasse. Du skal afhente din præmie mellem kl. 12-15 på dagen i DSB Billetsalg.
 • Nationalmuseet (Copenhagen, Denmark)
  If you are mayor of Nationalmuseet on the last day of the month (at noon) we have a little gift for you! If you wish to get your gift – you must provide contact info 🙂

Som du kan se er der gode muligheder for at få rabat hvis man husker at tjekke ind når man lander et sted 🙂

Her til sidst vil jeg lige fortælle om det meget stort anlagte Facebook places som gik i luften i efteråret i USA. Det virker desværre ikke endnu, men det spåes til at blive utroligt stort. Der er allerede rigtigt mange brugere og virksomheder der er med. Jeg sender selvfølgelig en anmeldelse når de åbner i Danmark i starten af 2011.

Så kom i gang med at tjekke ind, det bliver sjovt:-)

Jeg giver tjenesten foursquare 3 ud af 5 stjerner, da jeg syntes den er meget smart at bruge, men der mangler dog at de skal slå ordentligt igennem i Dk før det bliver rigtigt godt.

Tilføj mig på foursquare her

checkinhere cling2

About the Author wilhelmsendk

iværksætter og wordpress nørd

Share your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

Book [Your Subject] Class!

Your first class is 100% free. Click the button below to get started!